Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 34565
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

35 g Ančovičky konzervované
450 g Brokolice
1 stroužek Česnek
60 g Cibule
1 polévková lžíce Olej stolní
5 g Pepř černý mletý
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
50 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Bucatini
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 294kJ
19% Sacharidy 68 g
30% Tuky 22 g
35% Sodík 706 mg
34% Bílkoviny 19 g

Bucatini s ančovičkami postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v 800 ml osolené vroucí vody podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

2

Zatímco se vaří těstoviny, rozebereme brokolici na růžičky a poté ji krátce povaříme ve zbylé vodě. Vyjmeme ji, ponoříme do studené vody, scedíme a odložíme.

3

Nakrájenou cibuli, drcený česnek a nakrájené ančovičky smažíme na oleji za průběžného promíchávání na slabém ohni asi 3 minuty.

4

Přilijeme smetanu a přivedeme ji k varu. Potom stáhneme oheň a omáčku zvolna vaříme asi 2 minuty. Vložíme do ní růžičky brokolice a krátce je povaříme. Omáčku osolíme a opepříme, nalijeme ji na těstoviny a zamícháme, aby se těstoviny omáčkou obalily. Jednotlivé porce posypeme parmezánem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept