Bucatini s ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bucatini s ančovičkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34565 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
35 g | Ančovičky konzervované |
450 g | Brokolice |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
5 g | Pepř černý mletý |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Bucatini |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 66,2mg |
Draslík | 304,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Cibule, Olej stolní, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Bucatini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bucatini s ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v 800 ml osolené vroucí vody podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. |
2 | Zatímco se vaří těstoviny, rozebereme brokolici na růžičky a poté ji krátce povaříme ve zbylé vodě. Vyjmeme ji, ponoříme do studené vody, scedíme a odložíme. |
3 | Nakrájenou cibuli, drcený česnek a nakrájené ančovičky smažíme na oleji za průběžného promíchávání na slabém ohni asi 3 minuty. |
4 | Přilijeme smetanu a přivedeme ji k varu. Potom stáhneme oheň a omáčku zvolna vaříme asi 2 minuty. Vložíme do ní růžičky brokolice a krátce je povaříme. Omáčku osolíme a opepříme, nalijeme ji na těstoviny a zamícháme, aby se těstoviny omáčkou obalily. Jednotlivé porce posypeme parmezánem a servírujeme. |