Recept

Conchiglie s houbovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 34566

Ingredience

120 g Cibulka jarní
300 g Houby čerstvé
40 g Máslo čerstvé
80 g Pancetta
3 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
500 g Těstoviny Conchiglie
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 535 kcal
Kilojoule 2 238kJ
15% Sacharidy 54 g
40% Tuky 30 g
24% Sodík 489 mg
25% Bílkoviny 14 g

Conchiglie s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Uvaříme těstoviny v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

2

V průběhu vaření těstovin očistíme houby a nakrájíme je na tenké plátky. Z jarních cibulek odřízneme zelenou nať a bílou část najemno nakrájíme. Pancettu nakrájíme na nudličky.

3

Celé cibulky a pancettu smažíme na másle při střední teplotě asi 3 minuty. Přidáme nakrájené houby, ztlumíme oheň, zakryjeme pokličkou a směs za občasného zamíchání asi 5 minut podusíme.

4

Vlijeme smetanu a přidáme nakrájenou petrželovou nať, sůl a pepř. Potom omáčku asi 2 minuty mírně vaříme, nalijeme na těstoviny a zamícháme. Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept