Recept

Bucatini s omáčkou Carbonara

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34568
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

120 g Anglická slanina
10 g Bazalka
3 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
50 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Bucatini
4 ks Vejce slepičí
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 644 kcal
Kilojoule 2 694kJ
17% Sacharidy 63 g
44% Tuky 33 g
34% Sodík 684 mg
40% Bílkoviny 22 g

Bucatini s omáčkou Carbonara postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

2

Zatímco se těstoviny vaří, odkrojíme ze slaniny kůži a slaninu nakrájíme na nudličky. Ty usmažíme při střední teplotě dokřupava, vyjmeme je naběračkou s otvory a na papírových ubrouscích je necháme okapat.

3

Smetanu, vejce a nastrouhaný parmezán rozšleháme v misce, přidáme opečenou slaninu a omáčku nalijeme na horké těstoviny. Opatrně promícháme.

4

Těstoviny s omáčkou zahříváme velmi zvolna půl minuty až minutu, dokud omáčka mírně nezhoustne. Na závěr těstoviny posypeme nahrubo namletým pepřem. Jednotlivé porce zdobíme snítkami bazalky a nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept