Marinovaný mořský pstruh - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný mořský pstruh
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 34570 |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
800 g | Pstruh |
Omáčka s bylinkami | |
---|---|
2 ks | Česnek |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Pažitka |
1 špetka | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Petržel kudrnka |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 899,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pažitka, Pstruh, Česnek, Olej rostlinný, Pažitka, Pepř bílý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný mořský pstruh postup přípravy receptu:
1 | Mořského syrového pstruha omyjeme a nakrájíme jej šikmo na plátky a naskládáme ho do skleněné mísy, pokapeme mořského pstruha olejem a citronovou šťávou, pažitkou a necháme ho 15 minut marinovat. |
2 | Mezitím si připravíme omáčku - nakrájíme si rajčata, přidáme k nim sůl, pepř, rozetřený česnek, pažitku, petrželku a vše pokapeme olejem. Porce mořského pstruha rozložíme na gril, grilujeme cca 7 - 8 minut z každé strany, ugrilovaného pstruha poté přendáme na talíře a polijeme omáčkou. |