Pečené kuře v kořeněné marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuře v kořeněné marinádě
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 34572 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
1 polévková lžíce | Kečup ostrý |
1 ks | Kuře |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
700 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 309,9mg |
---|---|
Cholesterol | 127,5mg |
Draslík | 325,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Kečup ostrý, Paprika mletá pálivá, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kuře v kořeněné marinádě postup přípravy receptu:
1 | Marinádu připravíme smícháním kečupu, hořčice, oleje, soli a papriky. Kuře naporcujeme, potřeme marinádou a pod fólií necháme přes noc v chladničce. |
2 | Marinované kuře vložíme do pekáče, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Když je maso poloměkké, poklici odložíme a kuře dopečeme. Během pečení přeléváme výpekem. |