Recept

Fettucine s bazalkou na smetaně

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34573
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

240 g Bazalka
3 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
25 ml Citronová šťáva
3 polévková lžíce Med včelí
1 špetka Muškátový oříšek
125 ml Olej olivový extra panenský
3 g Pepř černý mletý
400 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
55 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Fettuccine
125 ml Vývar drůbeží
1 polévková lžíce Oříšky piniové
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 836 kcal
Kilojoule 3 496kJ
19% Sacharidy 69 g
69% Tuky 52 g
29% Sodík 572 mg
37% Bílkoviny 21 g

Fettucine s bazalkou na smetaně postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple.

2

Zatímco se těstoviny vaří, otrháme listy bazalky ze stonků. Bazalku, chilli papričku, česnek, piniové oříšky, parmezán, citronovou šťávu, olej a med rozmixujeme nahrubo.

3

Ve velkém hrnci přivedeme k varu smetanu a drůbeží vývar smíchaný s bazalkovou směsí. Potom ztlumíme plamen a omáčku zvolna vaříme 15 - 20 minut do zhoustnutí. Ochutíme ji nahrubo umletým pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem a podle chuti osolíme.

4

Těstoviny dáme do omáčky a důkladně je promícháme, aby se omáčkou rovnoměrně obalily. Porce ozdobíme hoblinkami parmezánu a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept