Losos s bylinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos s bylinkovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 34574 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
800 g | Losos - filety |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 polévková lžíce | Šalotka |
400 ml | Víno bílé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 113,0mg |
Draslík | 748,6mg |
Vláknina | 298,5mg |
Vitamín A | 455,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Losos - filety, Pažitka, Šalotka, Víno bílé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos s bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Filety z lososa zbavíme kůže a vložíme je do pekáčku vytřeného lžící másla spolu s šalotkou, přilijeme bílé víno, přikryjeme a dusíme v troubě asi tak 9 minut při 180˚C. |
2 | Pak šťávu slijeme do menšího rendlíku a vaříme tak dlouho, až se šťáva vyvaří na zhruba polovinu svého množství a postupně na mírném plameni přidáme máslo, aby omáčka zhoustla, potom přisypeme polovinu pažitky a bazalky. Omáčku nalijeme na talíře, dáme na ni filety z lososa a zbytkem pažitky a bazalky jej posypeme. |