Recept

Zapečené makarony Carbonara

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34576

Ingredience

30 g Máslo čerstvé
20 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
180 ml Smetana 33% (šlehačka)
75 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
250 g Špagety, Makarony
60 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 507kJ
14% Sacharidy 50 g
44% Tuky 33 g
46% Sodík 921 mg
43% Bílkoviny 24 g

Zapečené makarony Carbonara postup přípravy receptu:

1

Zapékací mísu vytřeme 10 g rozehřátého másla. Rozpálíme gril na střední stupeň.

2

Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

3

V průběhu vaření těstovin rozšleháme v misce vejce a smetanu, přidáme nakrájenou šunku, strouhaný parmazán (3 lžíce si odložíme stranou na ozdobu) a pažitku a směs podle chuti opepříme.

4

Směs nalijeme na horké těstoviny, přidáme zbylé rozehřáté máslo a průběžně promícháváme a krátce zahříváme, až vaječná směs začne mírně houstnout.

5

Těstoviny dáme do zapékací mísy, posypeme je zbylým nastrouhaným parmazánem, vložíme na několik minut pod rozehřátý gril a zapečeme dozlatova.

Poznámka

Podáváme s křupavým italským nebo jiným pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept