Recept

Fusilli s kapary a tuňákem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 34578
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
60 g Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Kapary
30 g Máslo čerstvé
3 g Pepř cayenský
3 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
500 g Těstoviny Fusilli
425 g Tuňák ve vlastní šťávě
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 859 kcal
Kilojoule 3 594kJ
28% Sacharidy 101 g
40% Tuky 30 g
25% Sodík 507 mg
77% Bílkoviny 44 g

Fusilli s kapary a tuňákem postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

2

V průběhu vaření těstovin na másle krátce smažíme drcený česnek a nakrájenou cibuli, přidáme dobře okapaného a rozdrobeného tuňáka, citronovou šťávu, smetanu, polovinu nasekané petrželové nati a kapary. Omáčku ochutíme černým a cayenským pepřem a zvolna vaříme asi 5 minut.

3

Na těstoviny nalijeme omáčku s tuňákem a důkladně promícháme. Zdobíme zbývající petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept