Tagliatelle Alfredo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle Alfredo
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34579 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
90 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
500 g | Tagliatelle |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 70,1mg |
Vláknina | 685,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle Alfredo postup přípravy receptu:
1 | Tagliatelle uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. |
2 | Rozehřejeme máslo, přidáme nastrouhaný parmezán a smetanu a průběžně promícháváme přivedeme k varu. Potom omáčku zvolna vaříme asi 10 minut do zhoustnutí. Ochutíme ji nasekanou petrželovou natí, solí a pepřem a promícháme s těstovinami. |
Poznámka
Jednotlivé porce můžeme také ozdobit snítkami bylinek.