Recept

Fettucine se šafránem a smetanou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 34580
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

10 g Citronová kůra
5 g Pepř černý mletý
3 g Šafrán
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
400 g Těstoviny Fettuccine
500 ml Voda pitná
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 699 kcal
Kilojoule 2 924kJ
20% Sacharidy 71 g
42% Tuky 31 g
34% Sodík 687 mg
34% Bílkoviny 19 g

Fettucine se šafránem a smetanou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple.

2

Šafránové blizny namočíme na 5 minut do malého množství horké vody z těstovin.

3

V hrnci smícháme smetanu, kuřecí vývar a nastrouhanou citronovou kůru a směs přivedeme za občasného zamíchání k varu.

4

Stáhneme oheň a omáčku asi 10 minut zvolna vaříme, osolíme ji a opepříme. Přidáme uvařené těstoviny a ještě asi 2-3 minuty vaříme.

5

Přidáme namočený šafrán i s vodou, ve které se máčel, promícháme a podáváme.

Poznámka

Jednotlivé porce můžeme ozdobit tenkými proužky citronové kůry.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept