Fettucine se šafránem a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettucine se šafránem a smetanou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34580 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 g | Citronová kůra |
5 g | Pepř černý mletý |
3 g | Šafrán |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
400 g | Těstoviny Fettuccine |
500 ml | Voda pitná |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 36,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 4,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šafrán, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fettuccine, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettucine se šafránem a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple. |
2 | Šafránové blizny namočíme na 5 minut do malého množství horké vody z těstovin. |
3 | V hrnci smícháme smetanu, kuřecí vývar a nastrouhanou citronovou kůru a směs přivedeme za občasného zamíchání k varu. |
4 | Stáhneme oheň a omáčku asi 10 minut zvolna vaříme, osolíme ji a opepříme. Přidáme uvařené těstoviny a ještě asi 2-3 minuty vaříme. |
5 | Přidáme namočený šafrán i s vodou, ve které se máčel, promícháme a podáváme. |
Poznámka
Jednotlivé porce můžeme ozdobit tenkými proužky citronové kůry.