Domácí ravioli se sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí ravioli se sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34582 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
250 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
80 ml | Voda pitná |
Náplň | |
3 stroužek | Česnek |
150 g | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso mleté |
Omáčka | |
220 g | Mascarpone |
60 g | Máslo čerstvé |
20 g | Šalvěj čerstvá |
35 g | Sýr Parmezán |
Domácí ravioli se sýrovou omáčkou | |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 253,9mg |
Draslík | 417,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 953,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Česnek, Cibulka jarní, Olej stolní, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Šalvěj čerstvá, Sýr Parmezán, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Mascarpone, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí ravioli se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si těsto z mouky, vajec, oleje, vody a špetky soli. Zabalíme je do fólie a dáme na 15 minut do chladničky. |
2 | Náplň: Najemno nakrájené cibulky a drcený česnek smažíme na oleji při střední teplotě asi 2 minuty, poté přidáme mleté maso, průběžně promícháváme a smažíme asi 4 minuty dohněda. Všechna tekutina by se měla odpařit. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Maso odstavíme a po vychladnutí do něj zamícháme vejce. |
3 | Z těsta rozválíme na mírně pomoučeném vále velmi tenkou placku. Velkým ostrým nožem ji nakrájíme na čtverce o straně asi 6 cm. Polovinu čtverců lehce potřeme vodou a na každý položíme lžičku náplně. Navrch upravíme druhý čtverec těsta a okraje pevně stiskneme k sobě. Postup opakujeme, až spotřebujeme všechno těsto a náplň. Hotové ravioli rozložíme v jedné vrstvě na mírně pomoučený pečicí plech. |
4 | Omáčka: V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mascarpone a mícháme při střední teplotě, až se sýr rozpustí. Potom do omáčky vmícháme strouhaný parmazán a nakrájenou šalvěj, průběžně promícháváme a asi minutu opatrně zahříváme. |
5 | Ravioli postupně vaříme asi 5 minut ve slané vodě. Upravíme je na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme. |