Vaječná omeleta s pažitkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná omeleta s pažitkou
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 34584 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
40 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
4 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 179,6mg |
Vláknina | 565,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Pažitka, Vejce slepičí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná omeleta s pažitkou postup přípravy receptu:
1 | Rozklepneme do dvou hrnků po 2 ks vajec, do obou rozdělíme sůl a pepř a rozšleháme. |
2 | Mezitím rozpálíme olej na dvou pánvích, vlijeme do každé hrnek s vejci a smažíme. Počkáme, až se nám vajíčka zapečou, potom obrátíme omeletu na druhou stranu a dosmažíme. |
3 | Podáváme na vyhřátých talířích a posypeme povrch pažitkou. |