Pizza čtyř ročních období - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza čtyř ročních období
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 34588 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
50 g | Artyčoky |
1 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Cukr moučkový |
2 ks | Feferony |
150 g | Mozzarela na pizzu 40% |
50 g | Mušle slávky |
1 hrst | Olivy černé |
250 g | Rajčata |
2 ks | Sardelové řezy |
1 špetka | Sůl |
25 g | Šunka dušená |
Základní těsto na pizzu [20279] | |
---|---|
6 g | Cukr krupice |
7,5 g | Droždí |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
17,5 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 špetka | Sůl |
107,5 ml | Voda pitná |
Pizza čtyř ročních období | |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř bílý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 51,5mg |
Draslík | 958,6mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,4mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Cibulka jarní, Cukr moučkový, Feferony, Mušle slávky, Rajčata, Sardelové řezy, Sůl, Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná, Paprika červená, Pepř bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarela na pizzu 40%, Olivy černé, Šunka dušená, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza čtyř ročních období postup přípravy receptu:
1 | Základní těsto na pizzu [20279]: Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. |
2 | Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny. |
3 | Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté. Těsto vložíme na vymaštěný plech. |
4 | Všechny rajčata až na jedno rozmačkáme, vložíme do hrnce a zahřejeme. Následně dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Těsto na plechu potřeme studenou směsí, kterou jsme si právě připravili. |
5 | Čtvrtinu pizzy obložíme artyčoky, jarní cibulkou nakrájenou na tenké kroužky a feferonkami na pizzu. Další část pizzy ozdobíme plátkem šunky, plátky rajčete a lehce ji opepříme. Třetí část obložíme mušlemi, které posypeme nakrájenou paprikou. Na zbývající část pizzy rozložíme olivy a na drobno nakrájené sardelové řezy. Celou pizzu pak můžeme ještě ozdobit mozzarelou. |
6 | Pizzu vložíme do předehřáté trouby a na 250 stupňů pečeme asi 15 minut. |