Recept

Čočka se sladkokyselou okurkou a vejci

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 34589
Kategorie: Kaše

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Česnek
2 ks Cibule
400 g Čočka velkozrnná
1 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Okurky nakládané
4 špetka Paprika mletá pálivá
4 špetka Paprika mletá sladká
5 ks Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
70 g Slanina vepřová
1,5 kávová lžička Sůl
4 špetka Sůl mořská
4 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 730 kcal
Kilojoule 3 055kJ
30% Sacharidy 106 g
27% Tuky 20 g
245% Sodík 5 g
74% Bílkoviny 42 g

Čočka se sladkokyselou okurkou a vejci postup přípravy receptu:

1

Přebranou a omytou čočku namočíme do 1,5 litru vody den předem.

2

Druhý den ji pomalu uvaříme doměkka se solí, celým pepřem a celou očištěnou cibulí a bobkovým listem. Očištěný česnek prolisujeme.

3

Z uvařené čočky vyjmeme bobkový list, koření i cibuli, čočku scedíme a dáme ji zpět do hrnce. Ochutíme ji pepřem, majoránkou, prolisovaným česnekem, případně i solí a čočku zakryjeme a uchováme horkou.

4

Druhou oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Slaninu si pokrájíme na kostičky.

5

V jedné pánvi si rozpustíme slaninu a usmažíme ji dozlatova. Škvarky ze slaniny vyjmeme a odložíme do misky. K omastku ze slaniny přidáme lžíci sádla, a když je tuk rozpálený, osmažíme na něm dozlatova cibuli.

6

V druhé větší pánvi si rozpálíme máslo, rozklepneme na něj 4 vejce, každé osolíme špetkou mořské soli a ochutíme špetkou sladké a pálivé papriky a usmažíme si volská oka.

7

Čočku rozdělíme do talířů, na každou porci dáme lžíci cibule, lžíci škvarků a usmažené volské oko doprostřed čočky. K čočce přiložíme sladkokyselou okurku a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept