Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 34591

Ingredience

200 g Mozzarella
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
Základní těsto na pizzu [20279]
6 g Cukr krupice
7,5 g Droždí
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
17,5 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
107,5 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

76% Kalorie 1,500 kcal
Kilojoule 6 278kJ
69% Sacharidy 248 g
39% Tuky 29 g
19% Sodík 378 mg
100% Bílkoviny 56 g

Margherita postup přípravy receptu:

1

Základní těsto na pizzu [20279]:

2

Z cukru, droždí a 90ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

3

Mouku smícháme s kávovou lžičkou solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

4

Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

5

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

6

Rajčata omylejeme, mozzarelu nakrájíme na plátky. Polovinu rajčat nakrájíme na drobno a druhou polovinu na plátky. Těsto posypeme připravenými kousky rajčete a ozdobíme plátky rajčat a plátky mozzarely. Následně ještě dosolíme a opepříme dle vlastní chuti a na úplný závěr pokapeme olivovým olejem.

7

Pak už jen stačí vložit do předehřáté trouby na 250 stupňů a péct cca 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept