Recept

Krupicový nákyp s kávovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34595

Ingredience

Nákyp
1 ks Citrony
200 g Cukr moučkový
2 ks Jablka
50 g Ořechy vlašské
100 g Pšeničná krupice
5 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí
Na formu
15 g Mouka pšeničná hrubá
15 g Máslo čerstvé
Krém
10 ks Cukr kostkový
60 g Cukr moučkový
0,1 l Káva Espresso
4 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 778 kcal
Kilojoule 3 255kJ
37% Sacharidy 132 g
29% Tuky 22 g
9% Sodík 173 mg
38% Bílkoviny 21 g

Krupicový nákyp s kávovým krémem postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu a třeme cca 30 minut. Poté přidáme strouhané ořechy, na nudličky nakrájená jablka, krupici a sníh ušlehaný z bílků.

2

Nákypovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, vlijeme do ní těsto, rozetřeme a zvolna pečeme cca 30 minut. Nákyp vyklopíme a necháme vychladnout. Dozdobíme kávovým krémem a podáváme.

3

Na krém svaříme kostkový cukr s černou kávou. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj přidáme moučkový cukr a postupně do něj za stálého šlehání vmícháme svařenou kávu. Rozetřeme na nákyp.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept