Kostky z krupice do polévky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kostky z krupice do polévky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 34597 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
8 g | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Na těsto | |
---|---|
50 g | Petržel kudrnka |
100 g | Pšeničná krupice |
80 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 315,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 27,8mg |
Vláknina | 810,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kostky z krupice do polévky postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, krupici dokonale rozmícháme v misce se studenou vodou a vlijeme do vroucí vody. Za stálého míchání uvaříme do husté kaše. Vmícháme nasekanou petrželku a kaši rozetřeme nožem na vodou zvlhčený vál v 1 cm vrstvě a necháme vychladnout. Studený plát nakrájíme nožem na menší kostky, které použijeme do hotových polévek. |