Plněné masové závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné masové závitky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3460 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 plátek | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice kremžská |
200 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
4 ks | Vejce slepičí |
8 plátek | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 248,0mg |
Draslík | 180,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné masové závitky postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozšleháme a připravíme omeletu. |
2 | Každý plátek masa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, položíme na něj plátek slaniny, část omelety a posypeme hráškem. Stočíme do rolády a propíchneme jehlami. |
3 | V kastrolu rozpálíme olej, orestujeme nakrájenou cibuli, poté orestujeme ze všech stran závitky, podlijeme vodou a asi hodinu doměkka podusíme. |
4 | Závitky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, podlijeme trochou studené vody a provaříme. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem. |
5 | Omáčku podáváme zvlášť. |
Poznámka
Závitky můžeme servírovat s bramborovými kroketami.