Jednoduchý recept

Plněné masové závitky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3460
Kategorie: Maso

Ingredience

8 plátek Anglická slanina
1 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice kremžská
200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
4 ks Vejce slepičí
8 plátek Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 196 kcal
Kilojoule 819kJ
2% Sacharidy 9 g
18% Tuky 14 g
15% Sodík 304 mg
18% Bílkoviny 10 g

Plněné masové závitky postup přípravy receptu:

1

Vejce rozšleháme a připravíme omeletu.

2

Každý plátek masa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, položíme na něj plátek slaniny, část omelety a posypeme hráškem. Stočíme do rolády a propíchneme jehlami.

3

V kastrolu rozpálíme olej, orestujeme nakrájenou cibuli, poté orestujeme ze všech stran závitky, podlijeme vodou a asi hodinu doměkka podusíme.

4

Závitky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, podlijeme trochou studené vody a provaříme. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem.

5

Omáčku podáváme zvlášť.

Poznámka

Závitky můžeme servírovat s bramborovými kroketami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept