Salát s těstovinami a tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s těstovinami a tuňákem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34604 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
100 g | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
60 ml | Ocet vinný |
300 g | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
80 g | Olivy černé |
200 g | Paprika červená |
200 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Conchiglie |
425 g | Tuňák v oleji |
6 ks | Vejce slepičí |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 258,1mg |
Draslík | 531,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Cukr krupice, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Ocet vinný, Okurka salátová, Olej rostlinný, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Těstoviny Conchiglie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s těstovinami a tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme, propláchneme a necháme okapat. |
2 | Smícháme těstoviny, fazolky, papriky a jarní cibulky. Z tuňáka slijeme olej do misky a maso rozmačkáme vidličkou. |
3 | Olej z tuňáka, rostlinný olej, ocet, citronovou šťávu, drcený česnek a cukr důkladně protřepeme. |
4 | Upravíme těstoviny na velký talíř. Navrch urovnáme kolečka okurky, uvařená nakrájená vejce, osminky rajčat, tuňáka, nakrájené olivy a lístky bazalky a pokapeme zálivkou. |