Recept

pizza s hovězím masem a jarní cibulkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 34605

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Cibulka jarní
3 ks Feferony
300 g Hovězí maso mleté
2 polévková lžíce Kmín celý
40 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
Základní těsto na pizzu [20279]
6 g Cukr krupice
7,5 g Droždí
450 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej olivový
1 špetka Sůl
107,5 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

79% Kalorie 1,563 kcal
Kilojoule 6 541kJ
54% Sacharidy 193 g
79% Tuky 60 g
25% Sodík 509 mg
114% Bílkoviny 64 g

Pizza s hovězím masem a jarní cibulkou postup přípravy receptu:

1

Základní těsto na pizzu [20279]:

2

Z cukru, droždí a 90ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

3

Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

4

Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

5

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

6

Rajčata oloupeme (popřípadě můžeme použít konzervu s oloupanými rajčaty) a nakrájíme na drobné kousky. Feferonky zbavené semínek pak nakrájíme na drobno.

7

Omyjeme petržel a nasekáme ji na drobno. Mleté maso smícháme se zeleninou a kořením. Vše pak pořádně promícháme a rovnoměrně rozprostřeneme na těsto, které jsme si připravili na plechu. Polijeme olivovým olejem a pečeme cca 25 minut na 220 stupňů.

8

Na závěr pizzu ozdobíme na kolečka nakrájenou cibulí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept