Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34608

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Cukr krupice
2 ks Cukr vanilka
2 ks Fíky čerstvé
1 špetka Hřebíček mletý
1 špetka Kardamom
150 ml Sherry brandy
1 kávová lžička Skořice mletá
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Voda pitná
5 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 611 kcal
Kilojoule 2 555kJ
17% Sacharidy 61 g
42% Tuky 31 g
1% Sodík 20 mg
11% Bílkoviny 6 g

Punčový krém s fíky postup přípravy receptu:

1

Plátky želatiny namočíme do studené vody.

2

Žloutky, cukr, vanilkový cukr, skořici, hřebíček, kardamom a sherry utřeme do hladkého krému. V horké vodní lázni vše ušleháme do pěny. Vyjmeme z lázně a vmícháme citronovou šťávu. Přidáme vymačkanou želatinu, vložíme do ledové vodní lázně a mícháme do vychladnutí. Krém necháme v chladničce asi 30 minut.

3

Smetanu ušleháme a zlehka vmícháme do krému ve chvíli, kdy začne želírovat. Krém rozdělíme do sklenic a necháme ještě 60 minut v chladničce.

4

Před podáváním dezert ozdobíme omytými, osušenými a na plátky nakrájenými fíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept