Salát s bresaolou a těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s bresaolou a těstovinami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34619 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 g | Bresaola - Sušená hovězí šunka |
60 g | Celer řapíkatý |
10 g | Koriandr čerstvý |
200 g | Okurka salátová |
120 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
200 g | Těstoviny Penne |
80 g | Žampiony čerstvé |
Zálivka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
10 g | Hořčice |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
5 g | Olej chilli |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Sůl |
Salát s bresaolou a těstovinami | |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 49,4mg |
Draslík | 413,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 538,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bresaola - Sušená hovězí šunka, Celer řapíkatý, Koriandr čerstvý, Okurka salátová, Rajčata, Sůl, Žampiony čerstvé, Česnek, Ocet vinný červený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Těstoviny Penne, Hořčice, Olej chilli, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s bresaolou a těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Jakmile vychladnou, přendáme je do velké salátové mísy. |
2 | Šunku, nakrájený celer, osminky rajčat, kolečka okurky a žampiony promícháme s těstovinami. |
3 | Všechny suroviny na přípravu zálivky důkladně protřepeme ve sklenici se šroubovacím uzávěrem. |
4 | Zálivku zamícháme do salátu a salát uložíme na několik hodin v zakryté míse do chladničky. Před podáváním jej ochutnáme a podle potřeby přisolíme. Zdobíme čerstvým koriandrem. |