Vafle s melounem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vafle s melounem
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 34625 |
Kategorie: | Vafle |
Ingredience
10 ml | Citronová šťáva |
40 g | Cukr moučkový |
30 g | Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
5 g | Droždí |
60 g | Máslo čerstvé |
500 g | Meloun žlutý |
125 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Sůl |
10 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 146,2mg |
Draslík | 302,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Droždí, Meloun žlutý, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr práškový s vanilkovou příchutí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vafle s melounem postup přípravy receptu:
1 | Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme na teplém místě vzejít. |
2 | Do misy nasypeme mouku, cukr, sůl, přidáme vejce, máslo a vypracujeme těsto. Do těsta zapracujeme kvásek a necháme v teple vykynout. Meloun oloupeme, polovinu dužiny rozmixujeme s vanilkovým cukrem, druhou polovinu nakrájíme na ozdobné plátky. |
3 | Vaflovač potřeme tukem a postupně upečeme křupavé vafle. Rozdělíme je na dezertní talířky, pomažeme melounovým pyré a ozdobíme plátky melounu. Pokapeme citronovou šťávou a podáváme. |