Ricottové závitky v olivovém oleji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ricottové závitky v olivovém oleji
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 34626 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
4 ks | Chilli paprička |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
400 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Rajčata sušená sterilovaná |
500 g | Ricotta |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
5 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 303,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 403,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová kůra, Rajčata sušená sterilovaná, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ricottové závitky v olivovém oleji postup přípravy receptu:
1 | Plátky želatiny dáme nabobtnat do studené vody. |
2 | Z ricotty, poloviny nasekané petrželky, poloviny nasekaných chilli papriček, citronové kůry, poloviny nakrájeného česneku, soli a vymačkané želatiny připravíme pastu. Uložíme ji do chladničky asi na 2 hodiny. |
3 | Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Smícháme zbylou petrželku a chilli papričky. Z ricottové směsi vytvarujeme kuličky a obalíme je ve směsi petrželky a chilli papriček. Urovnáme do čisté sklenice a proložíme rajčaty, zbylým česnekem a rozmarýnem. Zalijeme olivovým olejem, uzavřeme a uložíme do chladu. |
Poznámka
Můžeme podávat k salátu z rukoly.