Recept

Ricottové závitky v olivovém oleji

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 34626
Kategorie: Ostatní

Ingredience

5 stroužek Česnek
4 ks Chilli paprička
1 kávová lžička Citronová kůra
400 ml Olej olivový
2 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Rajčata sušená sterilovaná
500 g Ricotta
1 ks Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
5 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,123 kcal
Kilojoule 4 698kJ
3% Sacharidy 11 g
151% Tuky 113 g
7% Sodík 142 mg
15% Bílkoviny 9 g

Ricottové závitky v olivovém oleji postup přípravy receptu:

1

Plátky želatiny dáme nabobtnat do studené vody.

2

Z ricotty, poloviny nasekané petrželky, poloviny nasekaných chilli papriček, citronové kůry, poloviny nakrájeného česneku, soli a vymačkané želatiny připravíme pastu. Uložíme ji do chladničky asi na 2 hodiny.

3

Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Smícháme zbylou petrželku a chilli papričky. Z ricottové směsi vytvarujeme kuličky a obalíme je ve směsi petrželky a chilli papriček. Urovnáme do čisté sklenice a proložíme rajčaty, zbylým česnekem a rozmarýnem. Zalijeme olivovým olejem, uzavřeme a uložíme do chladu.

Poznámka

Můžeme podávat k salátu z rukoly.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept