Recept

Vepřová kýta s jablky a kari

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 34634
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
2 ks Jablka
1 kávová lžička Kari koření
500 g Nudle široké
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
400 g Vepřová kýta
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 935 kcal
Kilojoule 3 913kJ
39% Sacharidy 139 g
35% Tuky 27 g
15% Sodík 305 mg
59% Bílkoviny 33 g

Vepřová kýta s jablky a kari postup přípravy receptu:

1

Nudle uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.

2

Omytá jablka rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců. Dužinu nakrájíme na dílky a pokapeme citronovou šťávou. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka.

3

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Zprudka opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji a vyjmeme.

4

Ve výpeku podusíme pórek okořeněný kari. Přidáme jablka, osolíme, opepříme a mírně osladíme. Nakonec přilijeme smetanu, přidáme maso a krátce povaříme. Upravíme na talíře s nudlemi a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept