Vepřové pečené maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové pečené maso
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 135 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 34637 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Bobkový list |
40 g | Máslo bylinkové |
150 ml | Ocet jablečný |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 kg | Vepřová plec |
400 ml | Víno červené |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 71,0mg |
Draslík | 356,2mg |
Vláknina | 263,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Ocet jablečný, Sůl, Vepřová plec, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové pečené maso postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme olivový olej s bylinkovým máslem a opečeme v něm maso ze všech stran. Poté maso osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, přilijeme jablečný ocet a červené víno. Přivedeme k varu, zamícháme, přikryjeme pokličkou, ztlumíme a vaříme asi 2 hodiny, dokud není maso měkké. |
2 | Občas tam přilijeme vodu, aby se nám úplně nevypařila šťáva. Maso naporcujeme na 10 porcí. |
3 | Nahřejeme si talíř a maso na něj položíme, poklademe na něj bobkový list, šťávu zbavíme tuku, přivedeme k varu, nalijeme k masu, a můžeme naporcované maso podávat. |