Recept

Hovězí steak s bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 34644

Ingredience

1500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
4 polévková lžíce Kapary
25 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Pažitka
1 polévková lžíce Pepř černý mletý
1 hrnek Rajčata Cherry
1 ks Salát hlávkový
1 polévková lžíce Sůl
400 ml Víno portské
4 polévková lžíce Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 957kJ
3% Sacharidy 9 g
31% Tuky 23 g
10% Sodík 201 mg
80% Bílkoviny 45 g

Hovězí steak s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Naporcujeme očištěné hovězí steaky na stejně velké díly a v hrnci rozpálíme máslo. Steaky v něm zprudka opečeme a zalijeme je vínem, osolíme, opepříme a vložíme je do vyhřáté trouby na 200˚C.

2

Steaky pečeme asi 30 minut, poté necháme asi 15 minut odstát. Mezitím do hrnce nalijeme zbytek vína, přivedeme k varu a maso jím zalijeme.

3

Nakrájené kapary smícháme s řeřichou, pažitkou a rozetřeme na hovězí steaky. Talíř ozdobíme hlávkových salátem a cherry rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept