Recept

Zelené fazolové lusky v zakysané smetaně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 34645
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Bobkový list
500 g Fazolové lusky zelené
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
2 ks Šalotka
2,5 dl Smetana zakysaná 15%
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 171kJ
7% Sacharidy 27 g
24% Tuky 18 g
11% Sodík 222 mg
11% Bílkoviny 6 g

Zelené fazolové lusky v zakysané smetaně postup přípravy receptu:

1

Mladé zelené fazolové lusky očistíme, zbavíme konců, zešikma je rozkrájíme a omyjeme. Dáme je do 1 litru osolené vody, přidáme bobkový list, nové koření a uvaříme je doměkka. Budeme je vařit přibližně 20 minut.

2

Mezitím si očistíme šalotky a drobně pokrájíme. V druhém hrnci si šalotku na rozpáleném másle usmažíme dozlatova.

3

V kysané smetaně si dohladka rozmícháme hladkou mouku. Uvařené fazole scedíme, odstraníme koření a dáme je na usmaženou cibulku. Hrnec s fazolkami postavíme znovu na plotnu, přimícháme smetanu s moukou, přivedeme k varu a pomalu, za stálého míchání, vaříme přibližně 1-2 minuty.

4

Fazolové lusky dochutíme bílým pepřem a podáváme.

Poznámka

Jako přílohu k luskám podáváme vařené brambory s kmínem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept