Jednoduchý recept

Šunka s pažitkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 34648
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

30 g Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl
1 kg Šunka dušená
800 ml Víno bílé
800 ml Vývar slepičí
2 polévková lžíce Ocet vinný
90 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 258 kcal
Kilojoule 1 078kJ
1% Sacharidy 4 g
12% Tuky 9 g
24% Sodík 480 mg
46% Bílkoviny 26 g

Šunka s pažitkou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme víno s vývarem, přivedeme k varu a nasypeme k němu nakrájenou šunku na kostičky, osolíme, opepříme vaříme dokud není šunka měkká, asi 30 minut.

2

Měkkou šunku vybereme a dáme jí do mísy, tekutinu zachováme.

3

Želatinu vsypeme do tekutiny, kterou jsme si zachovali, rozmícháme a na mírném ohni povaříme asi 1 minutu, dokud se nám úplně želatina nerozpustí.

4

Přisypeme šunku, pažitku, ocet, bílé víno. Šunku v aspiku vložíme do ledničky ztuhnout, ztuhlou vyklopíme z mísy a naporcujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept