Šunka s pažitkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunka s pažitkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 34648 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
30 g | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 kg | Šunka dušená |
800 ml | Víno bílé |
800 ml | Vývar slepičí |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
90 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 68,5mg |
Vláknina | 203,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Víno bílé, Ocet vinný, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šunka dušená, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunka s pažitkou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme víno s vývarem, přivedeme k varu a nasypeme k němu nakrájenou šunku na kostičky, osolíme, opepříme vaříme dokud není šunka měkká, asi 30 minut. |
2 | Měkkou šunku vybereme a dáme jí do mísy, tekutinu zachováme. |
3 | Želatinu vsypeme do tekutiny, kterou jsme si zachovali, rozmícháme a na mírném ohni povaříme asi 1 minutu, dokud se nám úplně želatina nerozpustí. |
4 | Přisypeme šunku, pažitku, ocet, bílé víno. Šunku v aspiku vložíme do ledničky ztuhnout, ztuhlou vyklopíme z mísy a naporcujeme. |