Falešný chřest - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Falešný chřest
Falešný chřest
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34650 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
600 g | Fazolové lusky zelené |
90 g | Máslo čerstvé |
40 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
0,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 327,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Falešný chřest postup přípravy receptu:
1 | Z mladých čerstvých žlutých fazolových lusků odstraníme postranní žilky, odkrojíme konce, dobře je promyjeme, necháme odkapat, celé lusky vložíme do hrnce s 3/4 litru vody, přidáme sůl (1/2 až celou lžičku - podle chuti), 2 lžičky cukr, 1 malý bobkový list a lusky dusíme přibližně 20-25 minut. Pak je scedíme. |
2 | Mezitím si v pánvi nasucho osmažíme dozlatova strouhanku a v kastrolku si rozpustíme máslo. |
3 | Odkapané fazolky posypeme osmaženou strouhankou, polijeme máslem a podáváme. |