Zelené fazolové lusky na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelené fazolové lusky na smetaně
Zelené fazolové lusky na smetaně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34658 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1,5 kávová lžička | Cukr krupice |
500 g | Fazolové lusky zelené |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
50 g | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
2,5 dl | Smetana sladká 12% |
1 kávová lžička | Sůl |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 306,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Smetana sladká 12% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelené fazolové lusky na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé mladé (zelené) fazolové lusky omyjeme a odstraníme z nich postranní žilky, odkrojíme konce, pokrájíme je na kousky asi 3-4 cm dlouhé. Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a v hrnci na rozpáleném másle ji podusíme. Přidáme k ní fazolové lusky, sůl (0.5 lžičky), bílý pepř, promícháme, přilijeme 5-6 dl vody a dusíme doměkka. |
2 | Čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme. |
3 | Ve sladké smetaně si dobře rozmícháme hladkou mouku, podušené fazolky za stálého míchání zalijeme smetanou, přimícháme kopr a necháme přejít varem. Podle chuti dosolíme, popřípadě i osladíme a přikyselíme octem. |
Poznámka
K fazolkám na smetaně podáváme vařené brambory.