Přírodní řízky s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní řízky s paprikou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 34661 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
100 g | Hrášek |
1 polévková lžíce | Kerblík |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
350 g | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 104,8mg |
Draslík | 246,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 60,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Hrášek, Kerblík, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Solamyl - bramborový škrob, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní řízky s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. Do masa vetřeme škrob a bílek. |
2 | Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky, oloupanou mrkev na hranolky. Očištěnou jarní cibulku rozdělíme na bílou a zelenou část, bílou část nakrájíme na kolečka, zelenou na delší kousky. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa na něm po obou stranách zprudka opečeme. Osolíme, opepříme a vyjmeme. |
4 | Ve výpeku rozpustíme máslo a za stálého míchání na něm podusíme papriku, mrkev, jarní cibulku, hrášek a rozdrcený česnek. Poprášíme mletou paprikou, přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Přidáme řízky a necháme je v omáčce prohřát. |
5 | Pokrm ozdobíme nakrájeným kerblíkem a podáváme. |