Jednoduchý recept

Grenadýrmarš s klobásou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 34666
Kategorie: Brambory

Ingredience

300 g Brambory
2 ks Cibule
200 g Klobása uzená
1 kávová lžička Kmín celý
300 g Nudle široké
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2,5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 159kJ
22% Sacharidy 80 g
20% Tuky 15 g
16% Sodík 323 mg
30% Bílkoviny 17 g

Grenadýrmarš s klobásou postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce si dáme 1.5 litru vody, 1 lžičku soli, 1 lžíci oleje a když se začne vařit, dáme do ní široké nudle, promícháme a pomalu je vaříme přibližně 8-10 minut (podle návodu na obale). Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme je pod tekoucí vodou a necháme odkapat.

2

Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky, dáme do hrnce s 0.5 litrem vody, 0.5 lžičky solí, kmínem a uvaříme je doměkka.

3

Oloupané cibule pokrájíme nadrobno.

4

V pekáčku na rozpáleném sádle osmažíme cibuli dozlatova, přimícháme sladkou a pálivou papriku, přidáme brambory, uvařené nudle a na kolečka pokrájenou klobásu. Vše dobře promícháme a dáme do předehřáté trouby zapéct.

5

Pečeme při 240°C přibližně 15-20 minut dozlatova.

6

Grenadýrmarš podáváme horký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept