Houbová smaženice s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová smaženice s bylinkami
Houbová smaženice s bylinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34669 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Chléb samožitný |
2 ks | Cibule |
800 g | Houby čerstvé |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 520,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 675,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb samožitný, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová smaženice s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé houby (hřiby, lišky, růžovky, kozáky, suchohřiby aj.) očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Oloupané cibule, omytou petrželku kudrnku s pažitkou nakrájíme nadrobno. |
2 | V hlubší pánvi si na rozpuštěném másle podusíme cibuli. Pak přidáme sádlo a když se rozpálí, přidáme houby, které osolíme, posypeme kmínem, pepřem, promícháme a dusíme za stálého míchání do doby, až se z nich vydusí všechna voda a začnou se smažit. Pak na ně dáme rozkvedlaná vejce a za stálého míchání je smažíme do zhoustnutí. |
3 | Nakonec přimícháme zelené bylinky, podle chuti dosolíme a podáváme s černým chlebem. |
Poznámka
1