Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3467

Ingredience

1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
600 g Králičí maso
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Mrkev kořen
2 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
50 g Slanina vepřová
2,5 dl Smetana 12% (konzumní)
80 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 642 kcal
Kilojoule 2 685kJ
7% Sacharidy 25 g
56% Tuky 42 g
21% Sodík 427 mg
66% Bílkoviny 37 g

Svíčková z králíka postup přípravy receptu:

1

Omytého a očištěného králíka vložíme do pekáče, přidáme nakrájenou uzenou slaninu, osolíme a opepříme. Nakrájíme zeleninu a cibuli a přisypeme k masu. Přidáme bobkový list, nové koření, ocet a cukr. Dáme odležet.

2

Druhý den přidáme sádlo a králíka pečeme do změknutí.

3

Porce vyndáme z pekáče a zeleninu propasírujeme. Přilijeme smetanu a omáčku osladíme a okyselíme citronovou šťávou.

4

Zahustíme moukou, kterou rozmícháme v hrnečku vody. Ještě krátce povaříme.

Poznámka

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept