Svíčková z králíka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková z králíka
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3467 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
200 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
600 g | Králičí maso |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
80 g | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
2,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 138,4mg |
Draslík | 902,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 69,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Králičí maso, Nové koření celé, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková z králíka postup přípravy receptu:
1 | Omytého a očištěného králíka vložíme do pekáče, přidáme nakrájenou uzenou slaninu, osolíme a opepříme. Nakrájíme zeleninu a cibuli a přisypeme k masu. Přidáme bobkový list, nové koření, ocet a cukr. Dáme odležet. |
2 | Druhý den přidáme sádlo a králíka pečeme do změknutí. |
3 | Porce vyndáme z pekáče a zeleninu propasírujeme. Přilijeme smetanu a omáčku osladíme a okyselíme citronovou šťávou. |
4 | Zahustíme moukou, kterou rozmícháme v hrnečku vody. Ještě krátce povaříme. |
Poznámka
Podáváme s houskovým knedlíkem.