Bolognese spaghetti - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bolognese spaghetti
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34673 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
350 g | Hovězí maso mleté |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
50 g | Slanina vepřová |
500 g | Špagety, Makarony vařené |
1 špetka | Sůl |
1,3 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 62,8mg |
Draslík | 671,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 140,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Slanina vepřová, Špagety, Makarony vařené, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bolognese spaghetti postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 3 minuty. Přidáme rozetřený česnek, nasekaný celer, slaninu a smažíme 4 minuty. Přidáme mleté hovězí maso a smažíme 3 minuty, dokud nezhnědne. |
2 | Vmícháme pokrájená rajčata, oregano a červené víno a uvedeme do varu. Necháme 45 minut podusit. |
3 | Vmícháme sůl, pepř a rajčatový protlak. |
4 | Uvařené špagety naservírujeme do talířů a přelijeme boloňskou omáčkou. |
5 | Promícháme a podáváme horké. |