Jednoduchý recept

Gulášek z hovězího

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34677
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
750 g Hovězí maso přední
6 dl Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Voda pitná
175 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 687kJ
4% Sacharidy 15 g
23% Tuky 18 g
38% Sodík 759 mg
80% Bílkoviny 45 g

Gulášek z hovězího postup přípravy receptu:

1

Olej rozehřejeme v kastrolu a smažíme na něm pokrájenou cibuli a česnek 4 minuty. Přidáme pokrájené maso a smažíme, dokud nezhnědne. Přidáme pokrájenou papriku, rajčata, rajčatový protlak, mletou papriku a žampiony. Smažíme 2 minuty.

2

Přidáme hovězí vývar, přivedeme k varu, stáhneme plamen a pod pokličkou vaříme 120 minut, dokud není maso měkké.

3

Smícháme solamyl s vodou, přidáme do pánve a povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme, povaříme cca 1 minutu.

4

Podáváme ihned.

Poznámka

Doporučujeme podávat s pečivem či rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept