Jednoduchý recept

Houbová žemlovka s bylinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 34679
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Cibule
800 g Houby čerstvé
1 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 dl Mléko plnotučné
1 kávová lžička Oregano sušené
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
80 g Slanina vepřová
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 špetka Sůl mořská
1 kávová lžička Vegeta
4 ks Vejce slepičí
600 g Veka
1 polévková lžíce Bazalka
4 ks Rajčata

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,000 kcal
Kilojoule 4 182kJ
33% Sacharidy 118 g
60% Tuky 45 g
30% Sodík 603 mg
64% Bílkoviny 36 g

Houbová žemlovka s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Směs čerstvých lesních hub očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli drobně nakrájíme, slaninu pokrájíme na kostičky. Petrželku omyjeme a nasekáme ji nadrobno. Bazalkové lístky omyjeme.

2

V pánvi na rozpáleném sádle vysmažíme kostičky slaniny dozlatova. Přidáme na ně houby, osolíme je, opepříme rozdrceným pepřem 4 barev, posypeme kmínem a dusíme za častého míchání až do doby (přibližně 15 minut), kdy se z nich odpaří všechna tekutina. Potom do hub zamícháme petrželku.

3

Bílou veku pokrájíme na plátky. Do misky nalijeme 2 dl mléka, přidáme vejce, 2 špetky mořské soli, oregano, bílý pepř a vše rozšleháme.

4

Zapékací misku vymažeme máslem. Plátky veky postupně namočíme do mléka s rozšlehaným vajíčkem. Veku v jedné vrstvě položíme na dno pekáčku. Na ni dáme vrstvu hub, zase je zakryjeme namočenou vekou, na kterou dáme druhou vrstvu hub. Takto vrstvy střídáme a zakončíme vrstvou veky. Do zbylého mléka přilijeme 1 dl smetany a rozkvedláme 3 vejce, směs ochutíme Vegetou a povrch žemlovky přelijeme.

5

Misku se žemlovkou dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 190°C přibližně 10 - 12 minut dozlatova.

6

Houbovou žemlovku podáváme teplou, každou porci ozdobíme na čtvrtky pokrájeným rajčetem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept