Rejnok s artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 53 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rejnok s artyčoky
Celkový čas: | 53 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 38 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34681 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Artyčoky sterilované |
10 stroužek | Česnek |
10 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
30 g | Olivy černé |
5 g | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
40 g | Rajčata sušená sterilovaná |
800 g | Rejnok křídlo |
5 g | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
125 ml | Vývar rybí |
Ozdoba | |
---|---|
1 ks | Citrony |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 671,1mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Česnek, Citronová šťáva, Citrony, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí, Citrony, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Provensálské koření, Rejnok křídlo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rejnok s artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Vezmeme zapékací mísu a dáme do ní 1 polévkovou lžíci oleje, přidáme stroužky česneku a asi 10 minut pečeme v předehřáté troubě při 190°C, až změknou. |
2 | Vkládáme do mísy kolečka citronu, na ně česnek a porce ryby. Zalijeme zbylým olejem, posypeme kořením, přilijeme víno a vývar. Na 15 minut vrátíme do trouby. |
3 | Vložíme artyčoky, olivy, rajčata a necháme v troubě ještě 5 minut prohřát. |
4 | Ryby a zeleninu přemístíme na talíř, plátky citronu odstraníme. Udržujeme teplé. |
5 | Výpek slijeme do malého hrnce a asi 8 minut vaříme, aby zbylo 125 ml. Přilijeme citronovou šťávu, podle chuti osolíme a opepříme a rybu tekutinou polijeme. Ozdobíme citronem, tymiánem a servírujeme. |