Limetkový rejnok - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Limetkový rejnok
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34682 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
150 g | Cibulka jarní |
10 g | Limetková kůra |
75 ml | Limetková šťáva |
3 ks | Mandarinky |
60 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř cayenský |
500 g | Rejnok křídlo |
5 g | Sůl |
250 ml | Vývar rybí |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 88,0mg |
Draslík | 353,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibulka jarní, Limetková šťáva, Mandarinky, Pepř cayenský, Sůl, Vývar rybí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Limetková kůra, Máslo čerstvé, Rejnok křídlo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Limetkový rejnok postup přípravy receptu:
1 | Plátky mandarinky, nakrájenou cibuli a strouhaný zázvor dáme do hrnce. Přidáme rybí maso, jarní cibulky a přilijeme vývar. Přivedeme k varu a bez míchání asi 10 minut zvolna povaříme, až porce ryby zpevní. Vyjmeme a udržujeme teplé. |
2 | Prolisujeme základ ze zeleniny, ovoce a koření. Do malého hrnce nalijeme šťávu a nepřikryté asi 12 minut zvolna vaříme, až zbudou přibližně 2 polévkové lžíce. |
3 | Vložíme limetkovou kůru, sůl a kajenský pepř podle chuti a průběžně promícháváme, vše zvolna prohřejeme. Hrnec odstavíme a přimícháme studené kostky másla. |
4 | Citrusovou omáčkou přelijeme porce ryby a servírujeme, ozdobené plátky mandarinek. |