Chňápal s orientální směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chňápal s orientální směsí
Chňápal s orientální směsí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34685 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Chňapal červený |
30 g | Máslo bylinkové |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Řeřicha |
Orientální směs koření | |
---|---|
5 g | Česnek sušený |
5 g | Chilli koření mleté |
5 g | Kmín římský |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Oregano sušené |
5 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř cayenský |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 65,1mg |
Draslík | 783,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Řeřicha, Česnek sušený, Chilli koření mleté, Kmín římský, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chňapal červený, Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chňápal s orientální směsí postup přípravy receptu:
1 | Orientální směs koření: smícháme mouku, česnekové granule, papriku, cibulovou sůl, římský kmín, chilli, oregano, černý a kajenský pepř. Směsí obalíme porce ryby a necháme je alespoň 30 minut v chladničce marinovat. |
2 | V kastrolu rozpálíme máslo, na něj položíme obalené porce ryby a z každé strany je 2-3 minuty zvolna smažíme, až maso zmatní a jde snadno odlupovat. |
3 | Plátky ozdobíme hrudkou bylinkového másla, řeřichou a servírujeme. |