Krém z chřestu s knedlíčky z rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém z chřestu s knedlíčky z rýže
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 34686 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bujón zeleninový |
300 g | Chřest zelený |
20 g | Cibule |
15 g | Jíška instantní |
100 ml | Mléko polotučné |
20 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř bílý |
250 g | Rýže předvařená (parboiled) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 133,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Olej stolní, Pepř bílý, Rýže předvařená (parboiled), Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zeleninový, Chřest zelený, Jíška instantní, Mléko polotučné, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krém z chřestu s knedlíčky z rýže postup přípravy receptu:
1 | Kuchyňsky očištěný chřest nakrájený na stejně velké kousky osmahneme v hrnci na oleji s drobně nasekanou cibulkou. Kostku zeleninového bujónu uvaříme ve vodě a tímto zeleninovým vývarem zalijeme osmahlou cibuli s chřestem a vaříme doměkka. |
2 | Několik kousků vařeného chřestu odložíme. Ostatní vařený chřest s cibulkou rozmixujeme a rozředíme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali žloutek. Vzniklou směs přivedeme opět k varu a zavaříme světlou jíškou. |
3 | V této polévce dále uvaříme mrkev nakrájenou na kolečka. Zvlášť uvaříme 1 sáček předvařené rýže, který necháme okapat a vychladnout. Z vychladlé rýže odstraníme sáček a lžičkou namáčenou v horké vodě vykrojíme z rýže knedlíčky. |
4 | Hotový krém dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Podáváme tak, že rýžové knedlíčky a kousky vařeného chřestu přelijeme horkým zeleninovým krémem. |