Recept

Filet z tresky s fenyklem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34687

Ingredience

60 g Ančovičky konzervované
50 g Cibule
1 ks Citrony
250 g Fenykl sladký - hlíza
1 kg Filety z tresky tmavé
10 g Kopr čerstvý
30 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
125 g Strouhanka
5 g Sůl
10 g Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 755kJ
6% Sacharidy 22 g
12% Tuky 9 g
63% Sodík 1 g
104% Bílkoviny 58 g

Filet z tresky s fenyklem postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nasekanou cibuli, nadrobno nakrájený fenykl a zvolna smažíme 5 minut, průběžně promícháváme, až změkne, ale ještě nezačne hnědnout.

2

Odstavíme, přimícháme nakrájené ančovičky, petrželovou nať, strouhanku, sůl a pepř.

3

Steaky z tresky vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy a každý zvlášť pokryjeme vrstvou směsi ančoviček a fenyklu, kterou přitiskneme rukou.

4

Maso pokapeme olejem z ančoviček a dáme je na 15-20 minut péci do předehřáté trouby na 200 °C, až maso zmatní a snadno se uvolňuje od kostí.

5

Hotové steaky dáme na vyhřáté talíře. Ozdobíme je plátky citronu, snítky kopru a řeřichy a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept